OPSKRIFT
JORDBÆRLAGKAGE
Den perfekte kage til sommerens fødselsdage! En nem og lækker opskrift på en helt klassisk jordbærlagkage som smager af sommer og sol.

INGREDIENSER
LAGKAGEBUNDE
4 æg
150 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
VANILJE FLØDECREAME
200 g flødeost
1 spsk vaniljesukker
1 spsk flormelis
5 dl fløde
FREMGANGSMÅDE
Lagkagebunde
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i dejen, og vend det forsigtigt sammen.
Hæld dejen i en smurt springform (22 cm).
Brug bagsiden af en ske, til at skubbe dejen fra midten ud til siderne. Det hjælper med, at kagen ikke falder sammen.
Bag ved 180°C (almindelig ovn) i ca. 30 minutter.
Tip: Jeg brugte en springform på 18 cm – så skulle kagen bage i ca. 45 minutter.
Vanilje flødecreame
Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det.
Samling af kagen
Når kagen er helt afkølet, er den klar til at blive delt i lag. Skær forsigtigt bundene i 2 eller 3 lag. Fordel jordbær og vaniljeflødecreme mellem lagene, og pynt toppen, præcis som du har lyst til.
Nu er kagen klar til at blive serveret – vi håber, den spreder glæde og smager helt fantastisk!