OPSKRIFT
BLOMMEKAGE
En enkel og saftig kage, hvor de søde og let syrlige blommer får lov at shine. Perfekt til September hygge med kaffe, te eller som en sød afslutning på middagen.

INGREDIENSER
Dej
225 g sukker
Citronskal
175 g smør
175 g mel
1 1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
3 æg
BLOMMER
Omkring 20 blommer - alt efter størrelse
Citronsaft
2 spsk sukker
1 tsk kanel
FREMGANGSMÅDE
Varm ovnen til 175 °C varmluft
Halvér og udsten blommerne.
Kom sukker og citron skal i en skål.
Gnid citronskallen ind i sukkeret.
Tilsæt smør og vaniljesukker. Pisk det sammen.
Tilsæt æg, mel, bagepulver og salt, og pisk til en dej.
Fordel dejen i formen og læg blommerne ovenpå med skærefladen nedad. Kom citronsaft over og drys med sukker og kanel.
Bag i ca. 45 min., til kagen er gennembagt. Afkøl lidt, før den tages ud af formen.
Server lun eller kold.