Denne side har begrænset understøttelse af din browser. Vi anbefaler at skifte til, Chrome, Safari eller andet

BRODERET OG PRINTET I DANMARK

BLOMMEKAGE

EN KAGE FYLDT MED SMAG OG FRISKE BLOMMER

OPSKRIFT

BLOMMEKAGE

En enkel og saftig kage, hvor de søde og let syrlige blommer får lov at shine. Perfekt til September hygge med kaffe, te eller som en sød afslutning på middagen.

INGREDIENSER

Dej

225 g sukker

Citronskal

175 g smør

175 g mel

1 1/2 tsk bagepulver

1 nip salt

3 æg

BLOMMER

Omkring 20 blommer - alt efter størrelse

Citronsaft

2 spsk sukker

1 tsk kanel

FREMGANGSMÅDE

Varm ovnen til 175 °C varmluft

Halvér og udsten blommerne.

Kom sukker og citron skal i en skål. 

Gnid citronskallen ind i sukkeret.

Tilsæt smør og vaniljesukker. Pisk det sammen.

Tilsæt æg, mel, bagepulver og salt, og pisk til en dej.

Fordel dejen i formen og læg blommerne ovenpå med skærefladen nedad. Kom citronsaft over og drys med sukker og kanel.

Bag i ca. 45 min., til kagen er gennembagt. Afkøl lidt, før den tages ud af formen.

Server lun eller kold.


Kurv

Der kan ikke købes flere produkter