Denne side har begrænset understøttelse af din browser. Vi anbefaler at skifte til, Chrome, Safari eller andet

HUSK MORS DAG DEN 11. MAJ

BEDSTE­FARS SKÆG MED RA­B­AR­BER

Den perfekte kage til forårets fødselsdage

OPSKRIFT

BEDSTE­FARS SKÆG MED RA­B­AR­BER

Den perfekte kage til forårets fødselsdage! En nem og lækker opskrift på klassikeren bedstefars skæg – her i en frisk forårsversion med rabarberkompot, der gør den ekstra saftig og fuld af smag.

INGREDIENSER

KAGEBUND

120 g smør

200 g sukker

1 spsk vaniljesukker

3 æggeblommer

1 tsk bagepulver

210 g hvedemel

1,5 dl mælk

1 spsk revet appelsinskal

RABARBERKOMPOT

300 g rabarber

80 g sukker

1 spsk vaniljesukker

2 spsk appelsinsaft

MARRENGS

3 æggehvide

180 g sukker

FREMGANGSMÅDE

Rabarberkompot
Rens rabarberne og skær dem i små stykker. Kom dem i en gryde med sukker, vaniljesukker og appelsinsaft
Kog ved lav varme i 10-15 minutter. Lad kompotten køle af.

Bund og marengslåg
Tag smør ud i god tid, så det bliver blødt. Tænd ovnen på 190 grader (almindelig ovn).
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen.
Tilsæt æggeblommer, bagepulver, mælk, mel og appelsinskal. Pisk til en jævn dej.
Smør en springform og læg bagepapir i bunden.
Hæld dejen i formen og bag på næstnederste rille i ca. 30 minutter. Tjek om kagen er gennembagt med en pind.
Tag kagen ud og fordel rabarberkompot ovenpå.

Pisk æggehvider helt stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk til en sej marengs.
Fordel marengsen over kompotten. Bag kagen yderligere 15 minutter. Tjek til kagen, så du ikke brænder din marengs på.
Lad kagen køle helt af, og skær rundt langs kanten, før du fjerner formen.

Nu er kagen klar til at blive serveret – vi håber, den vil bringe glæde og smage fantastisk!


Kurv

Der kan ikke købes flere produkter